20.1. Liiketoiminnasta tuloslaskelmaan

Juuso Markkanen - Yrityksen talous
Ulkopuolisena muutosmuotoilija voi ottaa ulkopuolisen roolin. Myymme ratkaisuja ja hyötyjä.
Maksuvalmiuden kannalta perustaso yrityksen kassavara olisi hyvä olla 3kk. Hyvässä tapauksessa 6kk. Aivan erilainen kuin kotitalouden toiminta. Vahva kassa on paras kaveri. Ne kenellä on rahaa, saavat myös ulkopuolista rahaa. Osakeyhtiö on verovelvollinen 20%. Tunnista kiinteät kustannukset. Ne tappavat. Eläkkeet ovat henkilöstökustannuksissa. On ymmärrettävä sisäisen laskennan malli ja yrityksen tuloslaskelma. Niissä on samoja asioita. Tuloslaskelmaa ei kiinnosta kuin mikä on plussaa ja mikä on miinusta. Sieltä tulee verot. Sisäisen laskennan malli kertoo "miltä kone näyttää". Katse on jo tammikuussa joulukuussa.Mikä on asiakkaan käyttökate, eurot ja kustannukset? Mikä on siis myyntikate? Se kertoo paljon. Tuotepuolella ostaja on tästä syystä tärkeä.
Meillä on hinta, määrä ja kulut. Kolme asiaa. Kuinka autamme asiakasyritystä saamaan markkinasta paremman hinnan? Saada markkinat ostamaan tunteella, visualisoinnilla, millä tahansa keinoin. Mitä enemmän on muuttuvaluontoisia kuluja, niin sitä pienempi on yrityksen riski. Pienillä hinnanmuutoksilla on suuri vaikutus tulokoseen. 5%:n Muutosmuotoilijan vaikuttavuus myyntiin oli esimerkkitapauksessa tuplannut asiakasyrityksen käyttökatteen ja tuloksen. Nämä herkkyydet pitäisi kiinnostaa asiakasyrityksiä. Tätä keskustelua on käytävä. Myytävä. Me nostamme 5% myyntiä. Se tarkoittaa teidän luvuilla 150 000 viivan alle. "Kiinnostaisiko".

Palvelun ratalankamalli on saatava kustanuksina ulos. Mikä palvelun rautalankamalli on. Eli kulujen keskinäistä suhdetta. Mikä käyttökate on nykyisessä pavelussa. Maksaako asiakas 100€ josta jää vain 10 euroa taloon. Mikä tämä yhtälö on?


Otamme laskuharjoituksia. On ymmärrettävä asiakkaan liiketoimintaa, jotta osaamme osoittaa mitä ja miten voimme toimintaa kehittää. Kun lyödään numeroita tiskiin, niin alkaa silmä kirkastua. Miksi arvotat tuota kulua enemmän kuin tätä? Se on kuin prototyping with numbers. Sitähän muotoilijat tekevät. voimme lähteä keskustelemaan että mitä täällä tapahtuu. Miten asiat ovat nyt?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti