14.2. Yrittäjän tarina

Antti Rinkinen - Omat Kokemukset YrittäjyydestäAntti meni työsuhteeseen vuonna 1986. Sai loma-ajalta palkaa, jopa korkeampaa kuin työssään. Hän sai kuitenkin maaliskuussa 2016 potkut. Tamorasta kysyttiin, että tuletko määräaikaiseen hommaan. Antti ehti olla päivän työttömänä. 57-vuotiaalle juuri työttömäksi jääneelle henkilölle tämä oli onnenpotku.

Antti ei halunnut jäädä ansiosidonnaiselle. Hän ei halunnut passivoitua. Suomessahan ei tunnetusti ansiosidonnaiselle saa tehdä yrittäjyyttä. Tienatakin saa vain vaivaiset 300€ kuussa. Maksimissaan. Tämä vaihtoehtokaan ei houkutellut.Mistä Antti on saanut asiakkaita? Tamoralta hän saa konsulttipäiviä silloin tällöin. Päivä tai kaksi kuukaudessa. Hän on myös tehnyt tarjouksia koulutuksista ja työkoulutuksista. Yrittäjän identiteetin löytäminen on ollut kuitenkin hankalaa. Pitäisi koko ajan muistaa, että ei tekisi ilmaiseksi mitään.

Mielellään on aina auttanut kavereita, mutta nyt niistä pitäisikin osata sanoa, että: "tottakai autan, mutta se maksaa nyt. Minulla on oma firma ja rahaa ei tule enää muualta". Vanhassa työelämässä oli myös intohimon hetkiä, jollon ei katsottu työaikaa. Tämä oli ilmaista työtä, mutta ei tullut ikinä mieleenkään, että siitä ottaisi rahaa. Nyt pitäisi kuitenkin ottaa rahaa.Pitää olla hereillä ja pitää silmät auki siitä, kuka voisi tarvita minun tyyppistä osaamista. Jutelkaa ihmisten kanssa. Selkäytimessä pitää olla, että pitää myydä. Ei kuitenkaan liikaa. Töitä ei hirveästi tulla kyselemään. Oma aktiivisuus on kaikki kaikessa. Sen takia tietoinen markkinointi onkin äärimmäisen tärkeää. Kirjoittakaa auki kaikki mahdollinen.Hallintoon mennyt hurjasti aikaa. On joutunut opetella verotusta, kirjanpitoa, alv-kantoja, ja muita. Tietokoneen Antti liisasi. Eri tarjousten vertailuun meni aikaa useita tunteja. Verottajan kanssakin on mennyt aikaa. Heidän kanssaan ei juurikaan virheitä viitsisi tehdä.

Arvoja:
  • Luottamuksellisuus, arvostus, tarkkuus
  • Asiakaskeskeisyys, futuristisuus, rehellisyys, vastuuntuntoisuus, oikeudenmukaisuus
  • Luovuus, läpinäkyvyys, luotettavuus, 
  • Luovuus,  läpinäkyvyys, motivoiva
  • Oivallus uudesta, vuorovaikutteisuus ja luottamus, merkityksellinen kokemus
  • Kiltteys, pitkä käyttöikä ja merkityksellisyys, itsessään arvokkuus
  • Avoimuus ja tiedon jakaminen
  • Avoimuus ja luotettavuus, humaanius ja ihmiskeskeisyys, vuorovaikutteisuus ja tasa-arvo ja kunnioitus, lahjomattomuus ja timkimättömyys
  • Sulavuus/soljuvuus/ketteryys, rohkeus, vihreys, luottamus/innovatiivisuus/vastuullisuus'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti