torstai 22. syyskuuta 2016

Mikä ihmeen muutosmuotoilu?

Kolmen päivän muutosmuotoilijuuden jälkeen huomasimme että edelleen pallottelemme termin kanssa. Keitä me oikein nyt olemme ja millä asialla? Halusimme lähteä liikkeelle perusteista. Jaammeko edes samoja ajatuksia siitä, mitä muutosmuotoilu terminä pitää sisällään? Vielä tuntuu olevan hiukan matkaa siihen, että osaa olla muutosmuotoilun urhea lähettiläs.

Muotoilu yhdistetään sanana edelleen tuotemuotoiluun, mutta tarvetta muotoiluajattelulle olisi sitäkin enemmän kaikissa vuorovaikutustilanteissa, rakenteissa ja tavoissamme toimia. Onko muutosmuotoilu uusi palvelumuotoilu vai puhummeko vain palvelumuotoilusta toistaiseksi vähemmän tunnetulla termillä? Muutosmuotoilun termiin sisältyy valmiina muutoksen tarve ja samalla lupaus ratkaisusta. Keskittyykö palvelumuotoilu nimensä mukaisesti vain palveluiden muotoiluun? Näiden kysymysten äärellä keskustelemista voisi jatkaa loputtomiin. 

Tulevaisuudessa muutosmuotoilu varmasti on jo arkinen, tunnettu termi. On meidän aikamme kääriä hihat ja alkaa tehdä töitä sen eteen. Aina löytyy tarvetta muutokselle - eihän mikään ole niin varmaa kuin muutos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.